Book Mikkel Sortemos

Mikkel Sortemos er stifter af formidlingstjenesten ”Arternes Verden”, naturformidler, eventyrer, foredragsholder og terrarianer.

 

Foredrag af Mikkel Sortemos:

 

Foredrag 1: Jagten på drømmen

 

”Drømmen” var det ord, som altid sad i Mikkels bevidsthed som barn. At få et arbejde som ”Krokodillejægeren” fra Australien, eller sit helt eget Dyreprogram på TV som Nigel Marven, lød jo som den perfekte drøm… MEN….

Mikkels drøm var at blive en vaskeægte ”Dyrepasser i Zoologisk have”, med dedikationen om at redde og passe på alverdens dyr.

 

At blive en vaskeægte dyrepasser, var desværre en svær vej at gå specielt når man ikke er alene om den drøm… Men trods 6 ½ år med diverse udfordringer og bumps, samt en masse nye livsbekræftende oplevelser kunne det hele jo faktisk godt lade sig gøre.

 

Idéen med ”Jagten på drømmen” er at få folk til at gå efter deres drømme og mål. Selvom man måske er kommet op i årene, skal det ikke hindre en at tro på at sine drømme stadigvæk kan gå i opfyldelse. Dette er Mikkel et levende bevis på!

 

book kontakt mikkel sortemos

Foredrag 2: Borneo/Thailand – Næseaber, Nutella & Kongekobraer

 

Med flere sørgmodige videoer på de sociale medier, med motorsave og gravkøer der fælder flere af regnskovens træer, til ære for palmeplantager. Så var REJSEN i 2023 planlagt.

 

Mikkel og hans kone skulle afsted til verdens tredjestørste ø, Borneo for at se om virkeligheden nu også var så forfærdeligt, som videoerne jo tit har en tendens med at gøre på de sociale medier.

 

Rejsen tager sin begyndelse i Borneos vilde nordlige regnskove, der byder på en biodiversitet man sjælden har set mage ift. Slanger, edderkopper og specielle fugle.

Denne rejse byder på orangutanger, slanger, dværgelefanter og den ”mystiske” Kinabatangan Flod. Og Mikkel får i den grad stillet sin tørst på de vildtlevende slanger.

 

Efter 6 dages INTENS rejse i Borneo forsætter rejsen til turisternes land, Thailand.

 

Trods lysten til bare at slappe af, kunne Mikkel og hans kone ikke dy sig, for at besøge Thailands STØRSTE Nationalpark… Kaeng Krachan.

 

Her det bød på mere end 26 timers vandring på 3 dage og ikke mindst VERDENS STØRSTE GIFTSLANGE!

 

Idéen med ”Næseaber, Nutella & Kongekobraer” er at få folk til at vælge de lidt mere atypiske rejsemål, så det ikke kun er Malta, Kreta og Tyrkiet. Og at mangfoldigheden af dyr og planter kan være mindst lige så afslappet, som 14 dage ved swimmingpoolen.

 

 

 

book kontakt mikkel sortemos

Foredrag 3: Sydafrika – Afrikas FARLIGSTE dyr

 

2018 er året hvor Mikkel endnu engang drager ud, på et eventyr hvor de mest ikoniske dyr lever. Elefanter, løver, giraffer er blot enkelte af de dyr, Mikkel havde en klar forventning om at skulle se. MEN… Hele eventyret i Sydafrika drejede sig ikke blot om de ikoniske, men derimod nogle af klodens mest misforståede skabninger, nemlig slangerne.

 

Efter flere besøg og misundelsesblikke på de ansatte i Randers Regnskov og Terrariet i Vissenbjerg, blev det ENDELIG min tur til at skulle arbejde med alt indenfor den herpetologiske verden, dog i Sydafrika.

 

At skulle bruge ½ år i Sydafrika var bestemt noget Mikkel så frem til og ikke mindst mødet med nogle af Verdens farligste slanger. Endnu engang var oplevelserne uundværlige og at skulle opleve kulturen, naturen og ikke mindst de andre ansatte i Kinyonga Reptile Centre har været noget af det mest fantastiske og livsbekræftende Mikkel til dato har oplevet!

 

Selvfølgelig ville det da også være fejt, ikke at besøge nogle af nationalparkerne i Sydafrika. Så det tog Mikkel sig også tiden til, når der nu ikke skulle bruges fokus på, arbejdet i Krybdyrenes verden. Kruger Nationalpark er bestemt et besøg værd og trods alle de farlige, dyr må man må ingen måde snyde sig for denne oplevelse.

 

At blive jagtet i bil af en bøffel, eller næsten bidt af en kobra, var blot nogle enkelte tilfælde, hvor dyrene i Afrika nemt kan betragtes som farligt… Dette høre dog blot til sjældenhederne.

 

Idéen med ”Afrikas FARLIGSTE dyr” er at selvom man har det bedst i de trygge rammer, så må man ikke glemme at leve sit liv også selvom det kan virke farligt. Trods de farlige dyr i verdenen, skal man ikke snyde sig selv for hvilke fantastiske oplevelser man kan få… OGSÅ på afstand.

 

 

book kontakt mikkel sortemos

Foredrag 4: Australien – Gamle regnskove, koralrev & Kænguruer

 

I blot en alder af 20 år, tog Mikkel for alvor ud på sit første store eventyr, hvor der på ingen måde var nogen ”kære mor”. Grundet et led i Mikkels uddannelse til at blive dyrepasser, skulle der bruges noget praktik, så man kunne komme på skoleforløb.

 

Så hvorfor ikke drage om på den anden side af kloden, for at fuldende den mission. Det Mikkel dog ikke vidste, var hvilket begivenhedsrigt eventyr dette ville blive og hvilke mennesker og dyr, der ville møde ham i løbet af 1 års arbejde, med nogle af Australiens mest ikoniske dyr & planter.

 

Hvordan er det at blive bedste venner med en kænguruunge, blive bidt af en giftig edderkop eller at snorkle ude i verdens STØRSTE koralrev med hajer, skildpadder og ”Nemo”?

 

Idéen med ”Gamle regnskove, koralrev & kænguruer” er man som ungt menneske, nogle gange bare skal prøve at kaste sig ud i noget, for man ved ALDRIG hvad det kan fører med sig ind i fremtiden.

book kontakt mikkel sortemos


Book Mikkel Sortemos

Det er gratis at spørge...

Få et uforpligtende tilbud på Mikkel Sortemos vi svarer hurtigt på din forespørgsel. Skal det gå lynende hurtigt kan vi altid kontaktes på tlf. +45 51 53 91 53!Kontakt

Mikkel Sortemos på telefon: +45 51 53 91 53 eller på e-mail: info@bentertained.dk